Min blogglista

fredag 12 december 2014

Gotländsk sommarnatt

Det blir en dramatisk sommar i den lilla gotländska byn Kajpe Kviar när tre män dör med bara några veckors mellanrum. Hur det går till berättar Marianne Cedervall i första delen av sin serie om Mirjam och Hervor. "Svinhugg" heter den och finns i pocket.   De två kvinnor bor  i ett gammalt kapell. Den jordnära Mirjam, läkaren som nyligen återvänt till sin hemö efter många års frånvaro, och hennes väninna och raka motsats, Hervor. Ivrigt påhejad av Hervor har Mirjam aktivt använt sig av tankekraft och lite annan kvinnlig list för att hämnas på de tre männen, som gjort henne mycket illa . Men svinhugg går igen, som talesättet ju
   Svinhugg är en varm och rolig berättelse om vänskap och uppgörelse. Det är både en spännande och oväntad historia som utspelas i sköna miljöer. Och karaktärerna, den lappländska Hervor som inte spottar i glaset och svär som en borstbindare kontrasteras mot den mer eftertänksamma Mirjam.
säger.
Tyvärr har Marianne Cedervall meddelat att serien är färdig, det finns fyra delar till. Så nu får man läsa om och upptäcka nya sidor hos detta förhäxande radarpar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar