Min blogglista

onsdag 31 december 2014

Tidens gång & nyårsafton

"Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag" är den fjärde av Bodil Malmstens loggböcker. Loggböckerna hör ihop, inte bara för att titlarna är tagna från poeter som springer fram och tillbaks mellan böckerna, utan för att det hela är en berättelse om ett av liv, det liv som skymtar på författarens blogg. Livet på bloggen ärskärvor av privatliv och loggböckerna börjar där bloggen slutar och innehåller också texter från andra håll. Och bilder.
    Början av boken utspelar sig fortfarande i staden efter Finistère, men trots allt som är bra - Atlanten, de oumbärliga grannarna, skrivandet, läsandet, det franska språket, kulturen och sjukvården - trots allt som är bra, allt som hon kommer att uppskatta helt och fullt först när hon har lämnat det, för trots allt, är hon på väg därifrån.
    Malmsten skriver om intigheter, som överblivna tejprullar och bortkomna postpaket. Men hon kan utvinna
en dold betydelse i intigheterna  och avlyssna det skrik som finns i tillvaron och inte minst inom henne. De små händelserna avslöjar plötsligt konturen av någonting mycket större. Det är därför jag läser och läser om hennes böcker.
  Så här på nyårsafton är det dags att önsks alla mina många läsre ett riktigt gott nytt läsår - vi ses 2015!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar