Min blogglista

onsdag 17 december 2014

Cleese hur som helst

John Cleese är en av världens mest berömda komiker och nu har han skrivit sina memoarer, "Men hur som helst" (So Anyway, på engelska) där han berättar om sin uppväxt och om vägen till teater och komik.
   Han har ju uppnått ikonisk status i världen efter framgångarna med Monty Python och Pang i bygget och med filmer som Life of Brian, Meningen med livet och En fisk som heter Wanda
   Cleese inledde sin komikerbana som medlem i Cambridge Footlights Revue då han studerade juridik vid Cambridge Han blev erbjuden arbete som manusförfattare på BBC Radio där han fick vara med som sketchförfattare för The Dick Emery Show.
   Cleese både medverkade i och skrev manus till den satiriska tv-serien The Frost Report med David Frost som programledare 1966-67 och det är nu han träffar de framtida Monty Python medlemmarna Graham Chapman, Eric Idle, Terry Jones och Michael Palin.

  Värt att veta kanske, John Cleese far hette ursprungligen "Cheese" i efternamn, men i samband med militärinryckning och för att han var trött på att mobbas för namnet bytte han till Cleese.
 John Cleese fick 2005 en art i släktet lemurer, Avahi cleesei, uppkallad efter sig som tack för hans skyddsprojekt för lemurer.
  Onekligen är det roligare att se Cleese agera på scenen än att läsa honom men hans memoarbok är småputtrigt underhållande och läsvärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar