Min blogglista

torsdag 17 december 2015

Det okändas rysningar

  Petter Inedahl är journalist och författare, och en spökkonnässör av rang. Han har jobbat på bland annat affärsmagasinet Dagens Ledare, kriminalmagasinet Skurk och nättidningen Paragraf. Men de senaste tre åren har han använt till att samla in människors upplevelser av det övernaturliga och han har besökt ett par hundra hemsökta platser över hela Stockholms län och lite till.
   I boken "Hemsökt" får man stifta bekantskap med över hundra hemsökta platser. Slott, kyrkor och herrgårdar, men lika ofta lägenheter, villor, sommarstugor, skolor och fabriker, ja till och med stenar, skogsbackar och sjöar om vilka det sägs att allt inte är som det borde.Genom boken galopperar spökhästar och spökhundar är inte heller ovanliga. På ön Arholma måste en svampplockare fly från ett oidentifierbart väsen i skogen och på samma ö finns en spökkatt. Och
vem är det egentligen som gästar Ulriksdals slottsteater? Även i Grisslehamn och Kappelskär kan man möta det övernaturliga, enligt författaren, och i Byrsta backe, Botkyrka kan man möta en fantombil.
    Bakom den bedrägligt stilla fasaden lurar det okända och ondskefulla vi inte vill möta, men som då och då ändå låter känna sin närvaro. Historierna kommer från dem som själva varit med, och de allra flesta är tidigare opublicerade.
    Är de sanna? De som upplevt dem är övertygade om det, de som hört dem rädda för det. Det är en sak att inte tro på spöken men en helt annan att möta dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar