Min blogglista

onsdag 23 december 2015

Ta sig en pärla

 Osannolikt populära har Mark Levengoods små böcker blivit. Den senaste är "Solblekt av livet" och har illustrerats av Ilon Wikland.
   Det är både stora och små ämnen som avhandlas och texternas ton är varm, författaren vill öka förståelse för att man duger som man är. Naturligtvis flikar han in anekdoter, ur släkthistorien och ur vardagen. Som den här:" En dag när min fotograf var ute och dök fick han en kallsup och drog in en manet i sin bihåla. Han blev rysligt förvånad. Jag vet ju inte, men kan tänka mig att maneten blev ännu mer förvånad.
Hur man än planerar så kan man aldrig räkna ut vart livet tar en härnäst. Ibland kommer man till sitt mål, och ibland hamnar man i en bihåla. Men gott humör och vänlig nyfikenhet är bra kamrater på färden."   Att läsa Levengood är att stiga in i många miljöer. Här finns fastighetsmäklaren som ger (och får) goda råd i bastun och mormor som samlar sina gallstenar i en burk. Man lär sig att klarinettspelare också kan bli lyckliga och får blicka in i hur Suzanne Ostens pedagogiska övningar går till.
    Jag försöker att hålla igen på lästakten. Vill kunna ta mig en pärla dagligen under stundande julhelg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar