Nej, man borde väl intge skriva om en matbok så här mitt i julhelgen. Men jag gör det ändå.
Jag började bläddra i Emelie Holms "Sött utan vitt socker" och blev intresserad.
Emelie Holm är en självlärd, en
dessertkreatör som älskar att experimentera med bakning. När hon
upptäckte hur enkelt och gott det var att byta ut sockret mot mer
naturliga råvaror förstod hon att det var en perfekt idé för en
dessertbok.
Hälsolarmen ju duggar tätt och sockret beskrivs nu som vår värsta fiende. Allt
fler söker efter de goda men mer hälsosamma alternativen. Man hittar en del här faktiskt, som en citronkaka smaksatt med mynta och kanelsnurror gjorda på färdigköpt smördeg.
Här finns också recept på mousser, parfaiter och smoothies av olika slag för den som gillar sådana. Utgångspunkten är att råvarorna ska gå att köpa i vilken mataffär som helst, det är inga exklusiva råvaror som används i recepten. Det ska vara enkelt att vara nyttig, helt enkelt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar