Min blogglista

tisdag 29 december 2015

Första Villetteromanen

 2008 kom Ingrid Hedströms första deckare om den fiktiva belgiska staden Villette och undersökningsdomare Martine Poirot. "Lärarinnan i Villette" hette den och den följdes av fem böcker till innan Hedström bytte hjältinna.
     Det börjar med att en kvinna, en uppskattad lärarinna, blir påkörd och dödad i den belgiska staden Villette. Det ser ut som en smitningsolycka, men flera vittnen hävdar att det var mord. När undersökningsdomaren Martine Poirot börjar utreda fallet upptäcker hon snart att den döda kvinnan dolde en hemlighet.
   Samtidigt försöker Martines man, historikern Thomas, ta reda på vad som ligger bakom den massgrav som upptäcks när grunden grävs till ett nytt köpcentrum. På var sitt håll arbetar sig Martine och Thomas närmare mörka sanningar ut ur det förflutna, farliga hemligheter som många vill bevara till varje pris.
    För den här boken fick Ingrid Hedström fick Svenska deckarakademins pris för bästa svenska debut 2008. Boken finns sedan länge i pocket och har ni inte läst Villette-serien så har ni missat någonting viktigt inom krimi.

2 kommentarer:

  1. Jag har denna i hyllan, men har ännu inte kommit mig för att läsa den.

    SvaraRadera
  2. Denna är jag nyfiken på.

    SvaraRadera