Min blogglista

söndag 24 januari 2016

Skottlands medeltid

Gillar man historiska romaner och Skottlands historia är Robyn Youngs medeltidstrilogi ett riktigt fynd. Den sista och avslutande delen "Riket" har nu kommit på svenska. De två andra delarna är "Revolt" och "Rebell"och handlar om Robert I av Skottland som nu blivit kung.
    Den episk berättelse når här sitt slut. Robert Bruce har uppnått sitt mål, att bli krönt till kung av Skottland. Men vägen ditt har väckt Edwards av England vrede och den engelska kungen marscherar norrut, fast besluten att återta sitt rike. Och engelsmännen är inte Roberts enda fiender. Genom att mörda sin stora rival, John Comyn, har han delat riket.
   Med en försvagad armé och med många nya fiender tvingas Robert fly ut i vildmarken. Han har en krona, men inget land, viljan att leda, men ingen verklig auktoritet. Vid Bannockburn möter han slutligen Edward II i ett slag som avgör Skottlands framtid.
   Gillar man berättelser med mycket handling, fältslag och mäktiga män som slåss för liv och ära är det här en läsfest. Bernard Cornwall hade inte kunnat skriva den här epiken bättre.

1 kommentar:

  1. Har läst serien Brödraskapet av Young och är så nyfiken även på denna serie.

    SvaraRadera