Min blogglista

torsdag 6 juli 2017

Brottsplats Jämtland

" Nässelvrede", som är ett dialektalt uttryck för en brännande ilska som känns i kroppen, är den andra, fristående delen i Solveig Vidarsdotters deckarserie om Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo.
Platsen är Gäddede, norra Jämtland. En ung, berusad kvinna hittar en tidig morgon sin mer än dubbelt så gamle make död i nässelsnåren utanför sommarstugan.
   Förutom att ha varit en framgångsrik företagare var den avlidne även moderat oppositionsråd i kommunen. Samma förmiddag blir ledaren för det lokala uppstickarpartiet Alternativ Demokrati vådaskjuten av sin vuxna dotter mitt under en träning på älgbanan.Två döda lokalpolitiker på samma dygn är för mycket av tillfällighet.
   Närpoliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo får en central roll i utredningarna. Men Marita, kvinnan som skjutit sin far, är Ingrids svägerska och Ingrid beordras därför hålla sig utanför den utredningen. Övertygad om att dödsfallen hänger samman kan hon ändå inte låta bli att göra vissa efterforskningar. När Maritas yngre syster, den funktionshindrade Fanny Karlsson, försvinner trappas spänningen upp.
     Parallellt med mordgåtan får man följa tolvårige Clemens Varra och hans familj där den tama renkalv Zlatan. En slagbjörn ställer till det för renskötarna, men det är inte den enda faran som hotar på fjället.
   Vidarsdotter har skrivit en stark andraroman och hon har verkligen känsla för människor och miljöer. Det här kommer att bli en alldeles utmärkt serie. Läs den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar