Min blogglista

tisdag 25 juli 2017

Krönikan fortsätter

 " Det finns alltid förlåtelse" är den fjärde boken i norska Anna B Ragdes succéserie som inleddes med Berlinerpopplarna och följdes av Eremitkräftorna och Vila på gröna ängar. En bred familjekrönika med allvarlig botten om uppbrott, förändringar och nya möjligheter, full av drabbande insikter om livet sådant det är. Ragdes kärva humor och träffsäkra iakttagelser gör läsningen underhållanfe.
   Nu har tre år gått sedan Torunn svek släkten och lämnade gården Neshov utanför Trondheim som nu står och förfaller. Farbrodern Erlend och hans älskade Krumme har blivit småbarnsföräldrar och lever ett gott liv i Köpenhamn – pengar saknas inte och barnen få all den kvalitetstid de behöver.
    Den andre farbrodern, begravningsentreprenören Margido, har hittat tillbaka till Gud men plågas av grubblerier och de nya tiderna i branschen. Tiden har helt enkelt sprungit ifrån honom. Torunn själv har fyllt fyrtio och står inför ett vägval i livet. Vart ska hon ta vägen härnäst?
    Kan hon återvända till Neshov trots sitt svek? En roman som är perfekt sommarläsning och lycko er om ni inte läst de tidigare delarna. Då har ni dem också kvar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar