Min blogglista

söndag 2 juli 2017

Kreativt om färger

Få ser och tänker om färg och form som formgivaren Lotta Kühlhorn, och få kan beskriva det sedda och tänkta så bra som hon. Genom åren har hon satt sin personliga, grafiska prägel på många bokomslag och belönats för det.
   I " Kulör!" behandlas grundfärger och blandade färger ingående var och en för sig och i kombination med varandra. Det är lärt och lekfullt på samma gång. Här finns allt man behöver veta om man sen är aspirerande formgivare i vardagen eller bara vill göra någonting kreativt på semestern. Tankeväckande betraktelser och lärorika iakttagelser blandas här och Lotta Kühlhorn har en poets eller naturvetenskapsmans lätta sätt att röra sig mellan fakta och fiktion, som gör att även den som aldrig tänkt en tanke om vad färg betyder har mycket att hämta här. Och för den som inte vågar sätta färg på tillvaron är Kulör! en räddare i nöden.
     För författaren gör här något storartat: hon lyckas förklara vad färger säger om människans livsvillkor både när livet är på lek och på allvar. Boken kan ses som en naturlig fortsättning av mönsterboken," Rapport! En bok om att göra mönster", där hon blandade och gav ur sin rika yrkeserfarenhet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar