Min blogglista

måndag 17 juli 2017

Skräck i stugan

  Sommar, sol och stugliv - det är verklighet för många just nu. Men om man är lättskrämd ska man inte packa ner "Väntar tills natten kommer", en skräckhistoria för unga vuxna av Christoffer Holst. Det är en genuint ruggig historia som berättas här.
   Efter ett års distansförhållande är det dags: tonårskillarna Lukas och Sam ska äntligen få en hel sommar för sig själva, i en fiskestuga vid Vänerns strand som de får hyra i utbyte mot lite enklare renoveringsjobb. Men det blir inte helt som de tänkt sig   Sam sommarjobbar på bibliotek och Lukas är ensam i stugan hela dagarna På nätterna är det svårt att sova, i synnerhet för Lukas som tycker sig se rörelser och ljus utanför.
   Vad är det egentligen för ljussken som syns över sjön, varför känns allt som står i den gamla dagboken så bekant, och är det något mer än ensamheten som hemsöker Lukas.
   "Väntar tills natten kommer" är en nervkittlande spökhistoria om obesvarad kärlek, hämnd och att börja om från början. Christoffer Holst är sedan tidigare författare till flera feelgood-romaner för vuxna. Detta är hans första rysare och att han har talang för genren är klart. Mig skrämde den här boken rejält - men jag ä
r ju den som går på författarnas alla knep.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar