Min blogglista

söndag 23 juli 2017

Tillbaks till 70-talet

" Hemma hos Bettan" av Eli Åhman Owetz,,känd ,för ,romanerna om Anna-Lisas antik i Roslagen, t är en feelgood-roman om att hitta tillbaka till ungdomskänslan av att allt är möjligt, om bygemenskap i Godsta och  om kärlek.
    De tre barndomsvännerna Bettan, Matte och Carina har fastnat i en grå vardag. Bettan drömmer om att öppna inredningsbutik men harvar på som busschaufför, Mattes författarkarriär vill inte riktigt ta fart och Carinas glamorösa liv slås i spillror när hon erbjuds avgångsvederlag från sitt chefsjobb.
   Alla tre inser att den grå medelåldern väntar - om man inte gör någonting åt det. De bestämmer sig för att åka tillbaka i tiden till 70-talet, till utsvängda jeans, blå Blend och Kiss. Till Bettans sommarställe där allting en gång började, och där en missuppfattning kommer att leda till den perfekta affärsidén - en retro-retreat för tilltufsade själar.
   Romanen utspelar sig nära miljön i Anna-Lisas antik men här är retroförsäljning inte det viktiga. Det gäller att fånga tidsandan och få nutiden att böja sig, nästan, som man vill. Och förresten, ser på nätet att del fyra i Anna-Lisa-serien kommer senare i höst. Den väntar jag på.


1 kommentar: