Min blogglista

måndag 24 juli 2017

Många vardagsklokheter

   Tomas Sjödin är pastor, föreläsare och författare. Han har skrivit ett tiotal böcker, senast  "Det händer när du vilar". Tomas är även en av de mest populära sommarvärdarna i Sommar i P1. Hans krönikor är bland de mest lästa och delade i Göteborgs-Posten där han varit kolumnist sedan 1997. Boken "Det är mycket man inte måste", som nu finns i pocket, innehåller 77 populära krönikor från de senaste åren.
   Sjödin har ett anspråkslöst förhållande till sina texter. och citerar en läsare som tycker att "en bra krönika beskriver något som man redan visste men inte tänkt på" och sådana är hans krönikor. De fångar upp vardagens små händelser och sätter in dem i ett vidare sammanhang.
   "Om du vill göra en människa lycklig, ge henne då inga rikedomar, men ta några önskningar från henne, skrev Euripides. Att avstå, säga nej, sovra bland önskningarna är att ge rymd och växtplats för något större. Önskningarna är goda men när de kommer i flock är det klokt att vara lite sträng. Där några önskningar får möta ett vänligt nej strömmar inte sällan en oväntad glädje in. Det är mycket man inte måste, eller ens behöver..."
  Det tänker man alltför sällan på.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar