Min blogglista

lördag 1 juli 2017

Avslöjande om Trump


Världen är chockad över valresultatet i USA men för journalisterna Laura och Saska Saarikoski, båda två knutna till Helsingin Sanomat, var val utgången ingen överraskning. I sin bok "Trump och vredens Amerika", som nu finns i pocket, följer de på nära håll Donald Trumps väg mot makten.
   Var en killer, sa fadern till sin unge son. Och Donald Trump växte upp till en rasande vinningslysten människa som varit framgångsrik som byggentreprenör, businessman, playboy, tv-stjärna och till slut även som politiker.
   Men vad vet vi egentligen om USA:s nya president? Vad är det som gjort honom till en beundrad och fruktad kraftkarl som hela världen talar om? Vad förklarar hans framgång i presidentvalet? Här berättar de om en oregerlig mobbare till pojke som kallades "Flat Top" på grund av frisyren och som redan då älskade att ifrågasätta och bråka. I byggbranschen lärde han sig allt om fula knep, mutor och maffiakontakter och han har alltid varit läraktig i fråga om nya skamgrepp att testa.
  Boken ger en kuslig föraning om vilken värld som nu håller på att växa fram, en där känslor är allt och förnuftet ingenting och där lögnen inte skäms för sig. Författarna delar med sig av alla de fulknep som nyttjas när makt och pengar står på spel. En högst obehaglig värld skildras på ett välskrivet vis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar