Min blogglista

söndag 9 juli 2017

Gäckande Annabelle

   "Annabelle" är titeln på Lina Bengtsdotters debutdeckare. Hon skriver om samhället Gullspång, där hon själv är uppvuxen.   Det är en varm sommarnatt som sjuttonåriga Annabelle försvinner från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves.
   Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör till slut som alltid: följer order.
    Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet som hon gjort sitt bästa för att fly från. Väl där väcks minnena till liv. Av att växa upp där valmöjligheterna är få och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie är rädd för att bli, alkoholiserad och sjuk.
   Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie oväntade upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö.
   Det är en stark debutdeckare men nog blir man skrämd av den råa skildringen av hur ungdomar lever. fest, fylla, droger och sex samtidigt som alla vantrivs med livet. Välfärdens baksida, ser den ut så här?

2 kommentarer:

  1. Jag har också läst och gillat Annabelle. Läste innan utgivningen. Tyvärr ser det nog ut precis så, världens baksida. Jag har pratat med så många ungdomar under och efter mina föredrag och det finns en mörk sida i deras tillvaro, helt säkert.

    SvaraRadera
  2. Lpter som en spännande bok.

    SvaraRadera