Min blogglista

fredag 21 juli 2017

Gamla ben i Norwich

Den nionde boken i den populära serien om Ruth Galloway, "Dolt i mörker", har alla de kännetecken som karakteriserat Elly Griffiths deckare: spännande, atmosfärisk och härligt brittisk ton.
   I en gammal kalkstenstunnel under staden Norwich hittas ben från ett människoskelett. När rättsarkeolog Ruth Galloway, som förstås kallas in, undersöker benen visar de sig inte alls vara något medeltidsfynd, utan tycks nyligen ha kokats och grävts ner. Fallet hamnar på kriminalinspektör Harry Nelsons bord. Efter att en ung kvinna anmälts försvunnen börjar han undersöka mystiska rykten om ett underjordiskt samhälle för hemlösa under staden.     Kort därefter hittas en död kropp utanför polisstationen, samtidigt som en småbarnsmamma spårlöst försvinner från sitt hem. När frun till Nelsons kollega Clough också försvinner ställs utredningen på sin spets. Ruth och Nelson måste jobba tillsammans för att avslöja de hemligheter som döljer sig i underjorden, innan det är för sent.
   Författaren har definitivt en poäng när hon skildrar de bostadslösas liv, för de har blivit många men är märkligt osynliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar