Min blogglista

lördag 21 oktober 2017

En åländsk historia

Kurt Skogberg från Geta på Åland är sjömannen som gick iland och började skriva. Ett antal artiklar i maritima ämnen har det blivit och tre böcker också. Den senaste är romanen "Hunden som inte ville drunkna".
   Den tar upp tråden från "Soluppgång i väster" som kom 2012 och berättade om hur färjeföraren Janne kapade vajern på sin färja och styrde mot öppet vatten. Med ombord fanns Jannes hund, Bonny, hans bil och i bilen fripassageraren Jacko, som somnat i bilen och ofrivilligt hamnat på färjan. Och det var i och för sig tur för Janne hade bestämt sig för att ta livet av sig, sänka färjan på djupt vatten.
   Men av det blir inget när han upptäcker Jacko i bilen. En gammal sjöman som hamnat lite snett men som inte är trött på livet. Så trion sätter kurs västerut, Jackp pratar så fint om Skottland och de bestämmer sig för att styra ditåt. Men det blir inte riktigt som de tänkt sig och hur det blev berättas i den nya boken.
  Summa summarum är att både Janne och Jacko tror att den andre drunknat men båda två, och hunden, hamnar på den skotska ostkusten. Här börjar nya äventyr men på slutet hittar de varandra och är glada över återförening och nya liv.
   På köpet får man många sjömanshistorier och glimtar ur de två karlarnas tidigare liv. Underhållande och bitvis riktigt spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar