Min blogglista

söndag 29 oktober 2017

En teaterns man

    "Innan ridån faller" är tredje och sista delen av Ralf Långbackas memoarer. Den förra boken, "På jakt efter en konstnärlig teater" kom 2011.
  Den här delen handlar om  tiden från 1987 med avskedet från Helsingfors stadsteater till 2017 – trettio år med nya utmaningar men också med stora framgångar. Och en period när Långbacka hade sagt att han slutat med teater. Fast det hade han inte.
   Som de två legendariska föreställningarna med Teater Viirus på Kalvholmen och operaförställningar i fyra världsdelar, med Macbeth i Nyslott år 1992 som riktningsgivare och höjdpunkt.
   Men boken handlar också om problemet att avstå, något som alla någon gång måste uppleva och utmynnar i vetskapen om att vi alla måste ta vara på solugglorna, en visdom som ett treårigt barnbarn gav författaren. Förstås kommer författaren också in på kroppen skröplighet, han är född 1932, och hur det påverkar vardagen.För teaterintresserade är boken en läsfest som avslöjar mycket om livet i kulisserna och hur föreställningar mejslas fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar