Min blogglista

söndag 8 oktober 2017

Kall om handen?

Den här tiden på hösten börjar man känna behov av vantar. Fingrarna blir kalla och stela. Vilken tur då att norska Jorid Lindviks fina "
Stora Vantbok" finns för den som är sugen på att sticka egna handvärmare.
 Här hittar man 40 unika mönster som maska för maska visar hur man stickar kreativa och personliga vantar. Boken innehåller mönster för både barn och vuxna, med motiv som passar såväl den romantiske som den som föredrar en rockigare stil.Inspirationen kommer från växt- och djurvärlden mestadels och alla vantar i boken kan stickas i flera storlekar, beroende på stickor och typ av garn.
   Tack vare några få enkla grundprinciper, tydliga diagram och instruktiva bilder är mönstren lätta att förstå och roliga att sticka! Författaren och bloggaren Jorid Linvik, som driver sajten joridweb.com, ger dessutom goda råd om stickning, inspiration till att göra egna mönster och vägledning till stickor och garn.
  Det här är en snygg och modern stickbok som bygger på en folkloristisk tradition och som ger både lust och inspiration att sätta igång med stickprojekt. Och hemstickade vantar värmer mer än en säsong, ett slag för hållbarhet också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar