Min blogglista

torsdag 19 oktober 2017

Till Venedig igen

Det var ett tag sen, i fjol närmare bestämt, som det kom en ny Donna Leon-bok på svenska. Men "Dödlig bekantskap" finns i pocket och den har allt som en bra Brunetti-deckare ska ha.
    På en middagsbjudning hos sina adliga svärföräldrar träffar kommissarie Brunetti den eleganta Franca Marinello. Hon är gift med en framgångsrik affärsman i Venedig. Brunetti blir charmad av kvinnan som är kultiverad och citerar klassisk italiensk litteratur – men det är något mycket underligt med hennes ansikte.
    Några dagar senare får Brunetti besök av en kollega i ett närliggande distrikt. Han arbetar med en utredning om maffians verksamhet och vill ha information om en åkeriägare som har hittats mördad på sin arbetsplats. Kollegan tror att mannens död är kopplad till illegal transport av giftigt miljöfarligt avfall. Brunetti finner det hela överdrivet, men när ytterligare ett dödsfall sker tvingas han omvärdera sin uppfattning.
    Dessutom dyker den fascinerande Franca upp i sammanhang där hon inte borde befinna sig … Varför det -ch vad är det egentligen som har hänt med hennes ansikte?
   Upplösningen blir en helt annan än man väntat sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar