Min blogglista

måndag 2 oktober 2017

Hjärtatans tröst

Nej, vissa dagar är alla nyheter bara för mycket. Våld, hat och dödande - vart är världen på väg? Då tar jag fram böcker att värma mig med. Som berättelsen  "Arthur – gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem". Hem till elitidrottaren Mikael Lindnord i Örnsköldsvik.
   Det är en otrolig och rörande historia om hunden som slog världen med häpnad. Om strapatser i djungeln och känsloladdade möten. Om multisportarnas tuffa tillvaro. Om kampen för att överleva och för att få ge Arthur ett nytt hem i Sverige.
   Den handlar om de utmattade svenska multisportarna befann sig mitt i regnskogen i Ecuador under VM. De skulle ha en kort vila innan nästa stenhårda pass tog vid – flera dagars löpning, cykling och forsränning i oländig terräng väntade härnäst. Leriga, trötta och hungriga började de tillaga sin måltid som bestod av köttbullar när landslagets ledare, Mikael Lindnord, fick syn på en tilltufsad vilsekommen hund. Han slängde åt hunden en köttbulle och tänkte inte mer på saken.
    Det var först senare, under det närmare 700 kilometer långa loppet, som Mikael insåg att hunden följde efter dem och gav honom namnet Arthur. Uppför höga berg, över leriga fält och simmande i iskallt vatten kämpade Arthur vid sidan av laget. Utmärglad och skadad höll han jämna steg med de topptränade atleterna och vek inte en tum från deras sida. Till slut kunde ingen längre vara oberörd – allra minst Mikael som hade fått en vän för livet.Och han lyckades ta hem hunden till Sverige och krångla den genom all pappersexercis.
   Det här vill jag läsa när allt är svart i världen. En liten glimt av hopp och hjärtans tröst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar