Min blogglista

lördag 28 oktober 2017

Knäsvag av åländska

   Den fjärde boken om Anna-Lisa och hennes vänner i branschen har kommit nu, "Anna-Lisas val" av Eli Åhman Owetz.
    Här knyts trådarna ihop med "En sommar på luffen", den där sommaren när hon träffade åländske raggaren Ralf, han som har en så förförisk dialekt så hon blir mjuk i knäna bara av att tänka på den.
    Måste säga att jag blivit för van med den åländska dialekten, jag hör inte den annorlunda och sexiga betoningen. Ja, inte som Anna-Lisa, alltså.
   Skulle du vara intresserad av att hoppa in som auktionsutropare?
   När loppisentusiasten  Anna-Lisa i Roslagen  får frågan blir hon först ställd. Skulle hon verkligen klara av det? Men vännerna och fästmannen Rutger stöttar henne: det är klart hon ska prova, det är ju bara en liten auktion. Men när det väl är dags visar det sig vara en stor gårdsauktion med tusentals prylar.
   Trots nervositeten gör Anna-Lisa succé och erbjudanden börjar trilla in. Vill hon kanske ropa på en auktion på Åland också? För en sekund tvekar hon. Men visst måste risken vara minimal att stöta på Ralf, raggaren som hon blev häftigt förälskad i sommaren då hon gick på luffen? Dessutom är Anna-Lisa nyförlovad med Rutger. Hon skulle väl aldrig falla för Ralf igen...
  Det är en munter feelgood-roman om tvivel inför livets stora beslut, om kärlek, val och uppbrott i förändringens tid. Ni som inte läst serien om Anna-Lisa än, vilka lyckostar ni är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar