Min blogglista

söndag 15 oktober 2017

På dödligt allvar

 En mot alla odds munter fabel om åldrandet, sjukdomar och döden är "Resten av livet" av Jean-Paul Didierlaurent, författare till Mannen som läste högt på 06.27-tåget, som får läsaren  att dra på smilbanden.
  Här har vi Manelle, som jobbar i hemtjänsten och tar sitt yrke och sina åldringar på största allvar. Hon älskar att gå och handla mat med Madeleine Collot och att spela Alfapet med den fuskande Ghislaine de Montfaucon. Men favoriten heter Samuel Dinsky, den gamle mannen som kan baka gudomligt goda Schwarzwaldtårtor.
    Ambroise å andra sidan lever ett väldigt annorlunda liv. Såsom kroppskonservator ser han till att göra döden mer presentabel för de närmast sörjande. Han älskar också sitt yrke även om det medför vissa problem i kontakterna med det motsatta könet. Dessutom har yrkesvalet gjort hans far, den kände professorn Henri Larnier mycket besviken. Något som lett till en brytning mellan far och son.
    Manelles och Ambroises vägar korsas när Samuel Dinsky beslutat sig för att begå ett assisterat självmord på en klinik i Schweiz och ber Ambroise köra honom till Genève. Vad ingen av dem vet är att Manelle förföljer dem, fast besluten att hindra Samuel från att begå ett helt fatalt misstag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar