Min blogglista

onsdag 25 oktober 2017

Lagom för snuvig

   Första stora höststormen tjuter i knutarna och regnet vräker ner. Snuvan tilltar och halsen ömmar. Då är Denise Rudbergs "De sju som såg" lagom krävande läsning. Bara att låt berättelsen dra iväg med en.
     För i husen på Stockholms finaste gator döljs många familjehemligheter. När läkaren Folke Bergman kallas till ett skyddat kvinnoboende för att ta hand om två kvinnor som behöver läkarvård, vet han inte att det kommer leda till att hemligheten ur hans förflutna snart kommer att hinna ikapp honom.
Sjunde delen om den ovanliga men mycket populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff är här. Krypande spänning och elegant underhållning i en värld där en vacker yta döljer många mörka familjehemligheter.
    Marianne Jidhoff försöker landa i sin nya roll som chef för den externa utredningsenheten när hon tillsammans med kriminalkommissarie Torsten Ehn, kriminalassistent Augustin Madrid och deras två nya kollegor får ett larm. En mycket känd idrottsman har hittats död, och man misstänker att det rör sig om ett mord.
   På ytan hade mannen en perfekt tillvaro med en framgångsrik karriär och ett lyckligt äktenskap men då utredningen fördjupas får Marianne höra rykten om att mannen inte varit en så underbar make som det verkat. En otäck sanning om våld och övergrepp bakom stängda dörrar börjar visa sig, och snart är ingenting som de först trott.
   Kommer att tänka på mormor som brukade säga att "det är mycket fult under fagert sken". Det är precis vad det handlar om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar