Min blogglista

fredag 13 november 2015

Farliga Stockholm

   På 1980-talet slog Kajsa Grytt igenom med punkgruppen Tant Strul. Men förutom musik jobbar hon också som copywriter, skriver pjäser, barnböcker och krönikor. Självbiografin "Boken om mig själv" kom 2011. Hennes första roman, "Nio dagar, nio nätter" kom i fjol och finns nu som pocket.
     Den utspelar sig i Stockholm och New York och kretsar kring två syskonpar. Alex har sitt hem bland Stockholms kriminella. Hans syster Lina är nynykter narkoman och slåss varje dag mot heroinets demoner.
    En kväll på krogen möter Alex Ulrika. Hon lever ett ensamt karriärliv i reklamvärlden och förutom hennes son är brodern Richard, bohem och rockmusiker, den som står henne närmast. Under nio dygn dras Ulrika och Alex in i ett sexuellt kraftfält, ett sug mot något härligt ansvarslöst, ofrånkomligt och slutgiltigt. De två syskonparen rör sig symbiotiskt i en destruktiv dans som måste brytas. Men har någon av dem kraft att handla?
   Nio dagar, nio nätter är en berättelse om ensamhet och klass, och ett modernt ödesdrama. Vill man läsa om Stockholms farliga miljöer, ja då är Grytt ett säkert namn för Stockholm noir-trenden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar