Min blogglista

måndag 23 november 2015

Sten är riktigt bra

"I sanningens namn" är åttonde boken i Viveca Stens serie om skärgårdsön Sandhamn som är juristen Nora Lindes barndomsö..
    Varje sommar samlas hundratals barn till seglarlägret på Lökholmen, den lilla ön mittemot Sandhamn. Men ledarna klarar inte av att hålla alla barn under uppsikt och snart utses en hackkyckling. Mobbningen ökar för varje dag och blir allt grövre. Samtidigt smyger någon i
skuggorna och bevakar varje steg som barnen tar.
   Nora Linde ska för sin den påbörja sin svåraste rättegång sedan hon kom till Ekobrottsmyndigheten. Hon har åtalat en VD i byggbranschen som förskingrat miljoner och ser fram emot en fällande dom. Men den åtalade mannen är fast besluten att inte hamna i fängelse, kosta vad det kosta vill och rättegången får förödande konsekvenser.
    Noras kompis Thomas Andreasson är tillbaka på Nackapolisen efter en kort sejour hos ett bevakningsföretag. Han är lättad över att arbeta som polis igen men relationen med sambon Pernilla är ansträngd. När ett barn försvinner från seglarlägret måste Thomas lägga sina privata bekymmer åt sidan. Ett förtvivlat sökande inleds samtidigt som tiden håller på att rinna ut.
Viveca Sten skriver riktigt bra. Hennes berättelser är trovärdiga och sannolika och den här berättelsen är riktigt bra och spänningen håller fram till det överraskande slutet. Jag tycker hennes Nora känns som en gammal bekant, nästan som en lillasyster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar