Min blogglista

lördag 28 november 2015

Kul om teknikVad är det som gör att vissa uppfinnare och entreprenörer kan omvandla sina visionära idéer till verklighet och vad är det som leder fram till deras kreativa genombrott? Varför lyckas vissa, medan andra misslyckas?
  Det är vad författaren Walter Isaacson funderat länge över. Det var han som skrev biografin över Steven Jobs också. Nu har Isaacson nu skrivit berättelsen om människorna bakom den digitala revolutionen - "Innovatörerna".
    Datorn och internet är ju två av vår tids viktigaste uppfinningar, men ändå vet få vilka som skapade dem. Det var inget som skedde i hemlighet, av ett ensamt geni, tvärtom har de flesta digitala innovationer växt fram i kollektiv. Isaacson skriver om  hackare, genier och nördar som skapat det digitala samhälle vi lever i. Vi möter Ada Lovelace, lord Byrons dotter, som var en pionjär inom dataprogrammering redan på 1840-talet, och här finns också personer som Alan Turing, Bill Gates och Steve Jobs.
   I "Innovatörerna" berättas om hur de tänkte och vad som gjorde dem så nyskapande. Hur de sammanförde humaniora med teknologi, konst med vetenskap, och hur deras förmåga att samarbeta och jobba i team gjorde dem ännu mer framgångsrika. Isaacson skriver ledigt och kan förklara tekniska saker så att även en humanisthjärna begriper.
    Det här borde vara önskeboken för alla teknikkillar som aldrig läser böcker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar