Min blogglista

lördag 7 november 2015

Farsdagsläsning

  När det gäller känslor inför föräldraskap är det fortfarande mest kvinnor som tillfrågas om ämnet. Men det finns också en annan erfarenhet men den uppmärksammas sällan, och den är männens. Det har Jeanette Östman bestämt sig för att ändra på. I antologin "Mäns längtan efter barn" är det männen som intervjuats.
   I boken hörs: Anders Slotte, Viktor Kock, Mathias Rosenlund, Thomas Elfgren, Lars Huldén, Juha Jämsä, Michel Ekman, Adam Guarnieri, Tero Roininen, Krister Karttunen, Robert Riska, Petri Aro och ett par män som är anonyma av olika skäl.
    Så, hur talar män om sitt förhållande till barn? Säger män samma saker som kvinnor, eller något helt annat? Spelar könet alls någon roll för hur ens längtan efter eller väg till egna barn ser ut?
    Den här antologin berättar om de barn män hoppas få eller redan har. De barn som man aldrig fick eller som man fick men förlorade. Om att välja eller välja bort barn. Om att inte få träffa de barn som man har. Om att förhålla sig till sina vuxna barn.
   "Ingen har tidigare frågat hur jag känner inför barn", sa flera av männen när de blev tillfrågade om de ville medverka.Det är värt att tänka på, att det finns ett föräldraperspektiv och att inte det enbart tillhör mamman.
   En bok som passar som farsdagsläsning eller för läsning när som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar