Min blogglista

tisdag 24 november 2015

Mästerlig berättare

   Det är London 1922 när Sarah Waters nya roman "Hyresgästerna" börjar. Kriget är slut men det har vänt upp och ner på allt och svept med sig pojkar och män. De kvinnor som nu måste leva vidare gör det i en helt ny värld en som också bjuder nya friheter
    I ett stort hus i den burgna Londonförorten Camberwell bor Frances Wray med sin mor. Deras liv har förändrats drastiskt. Familjens män har stupat och för att klara hyran blir mor och dotter nu tvungna att ta in hyresgäster.
   Ett ungt par ur den lägre tjänstemannaklassen, Lilian och Leonard Barber, flyttar in. In kommer den nya världen och dess sociala spänningar. Och när Frances, som är en modern kvinna med moderna idéer om kärlek, kommer allt närmare Lilian, påbörjas ett spel som ska explodera med oförutsedda konsekvenser som följd.
    Waters har skrivit ännu en mästerlig roman om passion, svartsjuka och brott. Hyresgästerna är en bladvändare av en författare i sitt absoluta esse. Den som sparar den här boken till julläsning får garanterat en god helg. Efter att ha läst "Främlingen i huset" trode jag inte Waters kunde bli bättre, men det kunde hon.

1 kommentar:

  1. Detta är en författare som jag funderar på att börja läsa.

    SvaraRadera